UZBUNA U RUSIJI! U ovom delu zemlje HITNO proglašena vanredna situacija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 20:23

UZBUNA U RUSIJI! U ovom delu zemlje HITNO proglašena vanredna situacija!

Vlasti su hitno reagovale

Velike vrućine praćene grmljavinskim nevremenom pogodile su istočne delove Rusije - Sibira i Dalekog istoka, a vlasti ove zemlje su bile primorane da zbog velikih požara izazvanih istim, proglase vanrednu situaciju, pišu ruski mediji.

Kako je saopšteno iz samog vrha Jakutije, ovi požari su aktivni na više od 100 lokacija, i zauzimaju površinu od oko 61.000 hektara, što je otprilike oko tri četvrtine Njujorka. Kako je saopštio guverner >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jakutije situacija je kritična.

Ruska agencija Interfaks je potom javila da više stotina vatrogasaca i na desetine vozila učestvuju u gašenju požara uz snažnu podršku avijacije. Kako prenosi ovaj ruski medij, ovi požari trenutno nisu pretnja po naseljene oblasti udaljenih krajeva Rusije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.