Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021, 22:29

UZBUNA U CELOM SVETU: Kineska raketa pada na zemlju, niko ne zna gde bi mogla da udari, za dva grada se posebno strahuje

Stručnjaci poslali upozorenje

Kineska raketa kruži oko Zemlje i moglo bi da se desi da se u narednim danima sruši na našu planetu, upozoravaju stručnjaci.

Umesto da se na Zemlju vrati na unapred određeno mesto u okeanu, može da se desi da nekontrolisano padne i to na neko naseljeno mesto, piše Dejli mejl.

Džonatan Mekdauel, astronom koji prati predmete koji kruže oko Zemlje, rekao je da put raketu vodi "malo severnije od Njujorka, Madrida i Pekinga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i južnije od južnog Čilea i Velingtona na Novom Zelandu", a da bi mogla da sleti bilo gde u ovom opsegu.

Kad raketa pada na Zemlju, većina izgori u atmosferi, međutim može da se desi da ostanu veliki komadi koji bi kao kiša padali po naseljenim mestima, a domet je 80 procenata sveta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.