UZBUNA! Pao američki helikopter tokom vojne misije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 23:01

UZBUNA! Pao američki helikopter tokom vojne misije!

Drama na severu zemlje

Koalicija predvođena Sjedinjenim Državama je objavila da se jedan od njenih helikoptera srušio prilikom pokušaja prinudnog sletanja tokom misije obuke u severnom Iraku.

Helikopter se navodno srušio u oblasti Makhmur, oko 60 kilometara jugozapadno od kurdske prestonice Erbila. U saopštenju, portparol koalicije rekao je da je helikopter doživeo "nesreću tokom leta" dok je obavljao rutinsku misiju obuke u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grada.

- Nije bilo koalicionih žrtava niti štete na koalicionoj ili civilnoj infrastrukturi - rekao je portparol i dodao da je "koaliciona letelica oštećena".

Portparol je istakao da su pripadnici koalicionih službi radili sa iračkim vlastima na obezbeđivanju lokacije i bezbednosti za civilno stanovništvo. Procena situacije je u toku, zaključio je on.

Ovo je bio drugi helikopter koalicije predvođene SAD koji se srušio ove godine. Najmanje 22 američka pripadnika ranjena su 11. juna kada se koalicioni helikopter srušio na severoistoku Sirije. Kasnije je objavljeno da su trupe bile deo tajne komandoske jedinice Delta Force.

Koalicija predvođena SAD deluje protiv ISIS-a u Iraku prema sporazumu sa vladom. Ipak, mnoge strane u zemlji protive se prisustvu koalicije.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.