UZBUNA! Napadnuta azerbejdžanska vojska! Ima mrtvih i ranjenih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 22:16

UZBUNA! Napadnuta azerbejdžanska vojska! Ima mrtvih i ranjenih!

Na pomolu nova eskalacija?

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je večeras da su pozicije azerbejdžanske vojske napadnute iz minobacača.

- Večeras je jermenska vojska, sa pozicija u blizini naselja Jenikend, otvorila vatru minobacačima kalibra 60 milimetara ka pozicijama azerbejdžanske vojske u naselju Denirčidam - navelo je Ministarstvo iz Bakua, preneo je TASS. Tenzije u oblasti Zodski na azerbejdžansko-jermenskoj granici pojačale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su se od 10. maja.

Prema ranijem saopštenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana, dva azerbejdžanska vojnika su ubijena, a jedan je ranjen u sukobima. Dve zemlje su u pregovorima o mirovnom sporazumu o okončanju višedecenijskog sukoba oko Nagorno-Karabaha, regiona koji je međunarodno priznat kao deo Azerbejdžana, ali je naseljen uglavnom Jermenima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Baku: Jermenska vojska iz minobacača gađala azerbejdžansku vojsku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2023, 07:19

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su pozicije azerbejdžanske vojske napadnute iz minobacača. "Jermenska vojska je, sa pozicija u blizini naselja Jenikend, otvorila vatru minobacačima kalibra 60 milimetara ka pozicijama azerbejdžanske vojske u naselju Denirčidam", navelo je Ministarstvo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.