UZBUNA NA TAJVANU! Kineski avioni prešli središnju liniju, Tajpej poslao lovca presretača!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2023, 10:52

UZBUNA NA TAJVANU! Kineski avioni prešli središnju liniju, Tajpej poslao lovca presretača!

Pojačane su vojne aktivnosti

Deset kineskih borbenih aviona preletelo je preko središnje linije Tajvanskog moreuza, nezvanične linije razgraničenja između Kine i Tajvana, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Tajvana, dok zvanični Peking nastavlja svoje vojne aktivnosti u blizini ostrva.

U poslednja 24 sata devet kineskih borbenih aviona i jedan vojni dron prešli su središnju liniju, navodi se u redovnom saopštenju tajvanskog ministarstva odbrane o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kineskim vojnim aktivnostima, prenosi Rojters.

Ministarstvo odbrane Tajvana je potvrdilo da je poslat jedan borbeni avion da upozori kineske letelice, kao i da su kineski avioni nadzirani i praćeni protivvazdušnim raketnim sistemima.

Zvanični Peking je zapretio merama odmazde ukoliko se predsednica Tajvana Cai Ing-ven, koja je u poseti Americi, sastane sa predsedavajućim Predstavničkog doma američkog Kongresa Kevinom Makartijem.

Očekuje se da će do tog susreta doći u Los Anđelesu ovog meseca, na povratku predsednice Cai u Tajpej sa turneje po zemljama Centralne Amerike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.