UZBUNA! Dramatično upozorenje meteorologa: Regionu preti novo jako NEVREME, Hrvatska prva na udaru!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023, 08:38

UZBUNA! Dramatično upozorenje meteorologa: Regionu preti novo jako NEVREME, Hrvatska prva na udaru!

Novo nevreme stiže već u sredu, 2. avgusta, ističe meteorolog.

U Hrvatsku stiže novo jako nevreme, i to u sredu 2. avgusta, rekao je meteorolog Dragoslav Dragojlović.

Nakon nekoliko jakih nepogoda koje su pogodile Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Dragojlović je najavio da novo nevreme stiže u region već u sredu.

- Na Jadranu je toplotni talas trajao tri nedelje, sa temperaturom iznad 35 stepeni Celzijusa i toplim noćima. Često je bilo i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << olujnih nevremena - rekao je meteorolog u Dnevniku Hrvatske radio-televizije.

- Imamo jak signal da bi u prvoj polovini avgusta temperatura vazduha mogla da bude malo niža od prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Mestimično će biti padavina, više nego uobičajeno za ovo doba godine, pa očekujemo lokalne pljuskove i grmljavinu. Deluje da će druga polovina avgusta biti oko proseka, ali ne smemo da isključimo nova lokalna nevremena - rekao je on.

- Novo nevreme stiže već u sredu, 2. avgusta, rekao je Dragojlović i dodao da će biti pljuskova sa grmljavinom i krajem nedelje. Moguće novo nevreme biće i za nedelju ili dve, zaključio je on.

Inače, u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno vreme, sa temperaturom do 31 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na severu i zapadu suvo, a u ostalim krajevima lokalna pojava slabe kiše. Posle podne prestanak padavina. Vetar slab i umeren severozapadni, na istoku povremeno i jak.

Najniža temperatura od 16 do 21, najviša od 26 do 31 koliko će biti u Negotinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.