UZBUNA

Izvor: Kurir, 23.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZBUNA

Cilj provale u firmu Bebe Popovića mogao bi da bude krađa papira spremnih za diskreditaciju suparnika. Novac verovatno odnet da bi se prikrili pravi motivi

BEOGRAD - Firma „Spektra“, nekadašnjeg šefa Biroa Vlade Srbije za komunikacije Vladimira - Bebe Popovića, olakšana je za 2.600 evra usred renoviranja! Pljačka u Popovićevom preduzeću, u centru Beograda, u Svetogorskoj ulici, otkrivena je preksinoć, ali ko je, kako i zbog čega „oladio“ Bebu, još nije potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jasno.

Naime, prema saznanjima Kurira, „Spektru“ su prošle nedelje zaposeli majstori koji su renovirali zgradu, odnosno, Bebine kancelarije. U celom tom haosu, neko od zaposlenih je u petak uveče primetio da nedostaje koverta u kojoj je bilo 2.600 evra.

Da li su novac ukrali majstori ili je lopov došao spolja i iskoristio situaciju, još se utvrđuje. A, kako se sumnja, velika je verovatnoća da je lopov došao spolja, jer su zbog građevinskih radova bili otvoreni prozori i vrata, koji gledaju na dvorište, koje se nalazi iza, inače, veoma prometne Svetogorske ulice, iz koje je i glavni ulaz u „Spektru“, odnosno zgradu u kojoj se nalazi.

Iako se u javnosti spekuliše da pljačka niti je slučajna niti je lopov tražio samo novac, Kurir saznaje da policiji nije prijavljen nestanak bilo čega drugog, osim para. Međutim, da je ova krađa i te kako uznemirila Bebu Popovića, koji u poslednje vreme češće boravi u inostranstvu nego u Beogradu, potvrdila je preksinoć i užurbanost njegovih prijatelja i saradnika, koji su posle 20 sati počeli da pristižu u „Spektru“.

Među njima je bila i Popovićeva pravna savetnica Biljana Kovačević-Vučo, koja, inače, već mesecima odbija da daje izjave za naš list, pa smo zbog toga i ovog puta ostali uskraćeni za njen komentar, kao i komentar njenog klijenta u vezi s ovom neobičnom pljačkom.

Kao i svaki put kad se na meti lopova nađu političari ili bar politički „obeležene“ žrtve, i ovaj lopovluk našao se juče u samom vrhu čaršijskih nagađanja. S jedne strane, čuju se sumnje da Popović nije slučajno opljačkan i da su lopovi odneli novac samo da bi prikrili šta im je zaista bilo na meti. U tim pričama pominju se čak i misteriozna kompromitujuća dokumenta, ali i Bebin najnoviji sukob s jednim mladim političarem, inače predsedničkim kandidatom na predstojećim izborima.

S druge strane, međutim, ima i onih koji smatraju da se zbog pljačke nepotrebno podigla prašina i da je reč o običnom lopovluku, a možda čak i o insceniranoj uzbuni kojom je Popović, inače ekspert za marketing, hteo da skrene pažnju na sebe.[ antrfile ]

TAJNE O POSLOVNIM SUPARNICIMA

Sagovornik Kurira upućen u dešavanja na srpskom marketinškom tržištu objašnjava da nije isključeno da je u Bebinoj dokumentaciji bilo i materijala za diskreditovanje političkih i poslovnih suparnika, ali navodi da je pre svega reč o računovodstvenim papirima „Spektre“.

- Dokumentacija koja je najverovatnije nestala iz prostorija „Spektre“, po svemu sudeći, jeste trag finansijskih transakcija. Već duže vreme Vladimir Popović nema unosne marketinške ugovore i ne bavi se marketingom kao osnovnom delatnošću. U samoj agenciji dežura nekoliko devojaka, dok je Beba stalno na relaciji Beograd - Beč - Berlin - Firenca, gde ima stanove i razvijene poslove. Pored biznisa koji godinama ima u Austriji, Popović je pokrenuo nekoliko građevinskih projekata na veoma atraktivnim lokacijama u širem centru Beograda. Verovatno je uz 2.600 evra nestala i dokumentacija vezana za njegovo finansijsko poslovanje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.