UŽASAN I NEOPROSTIV DOGAĐAJ Džonson oštro kritikovao smrt Flojda

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 16:55

"UŽASAN I NEOPROSTIV DOGAĐAJ" Džonson oštro kritikovao smrt Flojda

Britanski premijer poziva na zakonite načine protesta

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da je smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je preminuo tokom policijske akcije u Mineapolisu, užasan i neoprostiv događaj, ali je poručio demonstrantima da se pridržavaju zakona i budu razumni.

Džonson je rekao, obraćajući se poslanicima u britanskom parlamentu, da su životi Afromarikanaca bitni i da razume bes i tugu koju osećaju, ne samo građani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Amerike, već celog sveta, uključujući i žitelje Velike Britanije.

Prethodno je lider opoziconih laburista Kir Starmer rekao da je šokiran i besan zbog smrti Flojda i kritikovao Džonsona zbog "nedostatka odgovora", tražeći da London da uputi snažnu poruku američkom predsedniku Donaldu Trampu zbog njegovog reagovanja na ovakav razvoj događaja.

Džonson je na to odgovorio da misli da je ono što se dogodilo u SAD užasno i neoprostivo.

- Svi smo to videli na našim ekranima, savršeno razumem pravo ljudi da protestuju, mada verujem da bi protesti trebalo da se održavaju na zakonit i razuman način - poručio je Džonson.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.