UŽAS U ZAGREBU! Komšiju udario sekirom zbog cajki: Srbi, je***u vam majku

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2023, 11:34

UŽAS U ZAGREBU! Komšiju udario sekirom zbog "cajki": Srbi, je***u vam majku

Odlikovanom hrvatskom branitelju, preti 16 meseci zatvora nakon što je komšiju udario sekirom jer je puštao narodnjake u dvorištu.

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno tužilaštvo u Hrvatskoj, incident se dogodio prošle godine u maju oko 17 sati u Zagrebu.

- Nakon što je sa komšijom ušao u verbalni, a potom i u fizički sukob, u nameri da mu nanese teške telesne povrede, prema istome je zamahnuo sekirom i njom ga udario u dlan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << leve ruke.

Oštećeni je zadobio rasekotinu dlana leve šake, prelom trupa pete kosti leve šake, kao i povredu mišića i tetive fleksora ostalih prstiju u području ručnog zgloba i šake, a koje povrede su teške naravi - ističu tužitelji u optužnici.

Muškarac kaže kako je kobnog dana pio rakiju, dok su komšije bile u dvorištu svoje kuće i puštali "cajke", što je njemu zasmetalo pa je otišao do njih kako bi ih na to upozorio, a sa sobom je nosio manju sekiru kako bi ih zastrašio i da njegova namera nije bila bilo koga da telesno povredi.

- Kad sam došao do komšije i rekao im da stišaju muziku, oni su me, njih 5-6, napali udarajući me rukama i nogama po telu, zbog čega sam zamahnuo sekirom kako bih se odbranio i ne znam koga sam povredio, ali mi je žao ako nekoga jesam. Komšiju poznajem odmalena. Inače sam bio u normalnim komšijskim odnosima s tom porodicom, između nas nije bilo sukoba, osim što sam se jednom, pre više godina, fizički sukobio s njegovim ocem. Inače, problema s alkoholom nemam - branio se on.

Iz službene beleške o dojavi u II. Policijsku stanicu Zagreb u 16,48 sati vidljivo je da je policija postupila po dojavi osobe koja navodi da joj je supruga napao komšija sekirom. Iz zapisnika o alkoholisanosti okrivljenika proizlazi da je imao alkohola u koncentraciji od 1,77 promila.

Ranjeni sused, njegov otac i svedok koji se tamo zatekao navode da je čovek prvi došao držeći sekiru u ruci u njihovo dvorište, vičući im da će im "je*ati majku" i da će ih ubiti jer su Srbi, a sve iz razloga što su slušali narodnjake.

- Vidio sam da celo vreme zamahuje sekirom prema meni, pa sam podigao levu ruku u vazduh u nameri da mu uzmem sekiru, ali me je u tom trenutku komšija oštricom sekire udario u dlan leve ruke. Odmah je počela da curi krv, zbog čega sam odveden u bolnicu u kojoj sam bio tri dana - ispričao je napadnuti.

Tužitelji, dakle, optužnicom za Roberta traže meseci zatvora: osam meseci bezuslovno i osam meseci uslovno. Optužnica je nepravosnažna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"SRBI, JE***U VAM MAJKU!" Ratni veteran udario komšiju SEKIROM zbog narodnjaka

Izvor: Blic, 07.Feb.2023

Hrvatskom ratnom veteranu preti kazna od 16 meseci zatvora pošto je sekirom udario komšiju jer je puštao narodnjake u dvorištu, piše Danica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.