UŽAS U VALENSIJI! POŽAR ZAHVATIO CELU ZGRADU, POGINULO DESET OSOBA: Nastradala deca i novorođenčad, OTKRIVEN GLAVNI UZROK POŽARA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 22:08

UŽAS U VALENSIJI! POŽAR ZAHVATIO CELU ZGRADU, POGINULO DESET OSOBA: Nastradala deca i novorođenčad, OTKRIVEN GLAVNI UZROK POŽARA (VIDEO)

Proglašena je trodnevna žalost u gradu.

Uspostavljeno je nekoliko punktova u Valensiji u cilju prikupljanja informacija i uzoraka DNK rođaka mogućih žrtava

Broj poginulih u požaru u stambenoj zgradi u Valensiji porastao je na 10, a gradonačelnica Marija Hoze Katala proglasila je trodnevnu žalost u tom gradu.

Kako navodi El Pais, četiri žrtve su članovi iste porodice – otac, majka, trogodišnja devojčica i novorođenče.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Španski Centar za hitno informisanje i koordinaciju je saopštio da su četiri povređene osobe danas otpuštene iz bolnice, a da se na lečenju i dalje nalaze dva vatrogasca koji ukazali prvu pomoć žrtvama.

Policija je došla je do četvrtog sprata izgorele zgrade u pokušaju da locira potencijalne žrtve, a vatrogasne i ekipe hitne pomoći su takođe na licu mesta, prenosi Efe.

Emocionante. Se han dejado la piel para sacar a las dos personas atrapadas en el dantesco incendio del edificio de #Valencia

Orgullo de bomberos, de cuerpos y fuerzas de seguridad, de personal sanitario que arriesgan su vida para proteger a las personas.

Gracias ❤️ pic.twitter.com/kWcd1djDig

— Carlos F. Bielsa | Alcalde de Mislata (@CarlosFBielsa) February 22, 2024

Uspostavljeno je nekoliko punktova u Valensiji u cilju prikupljanja informacija i uzoraka DNK rođaka mogućih žrtava.

Šef Istražnog suda broj 10 u Valensiji otvorio je postupak za istragu uzroka i okolnosti požara i odredio tajnost postupka u trajanju od mesec dana, kako bi zaštitio policijsku istragu i privatnost žrtava i njihovih porodica.

Premijer Španije Pedro Sančez saopštio je da će zajednici biti pružena pomoć, kao i da će se raditi na brzom prikupljanju informacija.

Valencia

Bombero saltando a colchón de rescate tras atrapamiento por llamas. Sin palabras...

Mucho ánimo al personal interviniente

Video de RRSS pic.twitter.com/GO0MxozQBt

— Gorka 5.81 (@gorka581) February 22, 2024

Ekspertkinja Ester Pućades objasnila je da je poliuretan, koji se koristi za oblaganje fasada, element koji se za sada smatra glavnim uzrokom brzog širenja plamena.

BREAKING: Entire multi-storey building on fire in Valencia, Spain pic.twitter.com/sTXMm6KY4p

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) February 22, 2024

Požar je izbio u četvrtak u poslepodnevnim časovima i za samo pola sata zahvatio celu zgradu sa 14 spratova i 138 stanova, a ubrzo zatim se proširio na susednu zgradu.

Plamen je prošao duž cele fasade, a neki delovi zgrade su odbačeni nekoliko metara.

Izvor: Srbija Danas/Kurir/P.P./M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Požar u zgradi, više mrtvih: Istraga u toku, pretpostavlja se uzrok FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 14:13

Petnaestoro ljudi je poginulo, a više od 40 je povređeno u požaru koji je zahvatio stambenu zgradu na istoku Kine, saopštile su lokalne vlasti...Na snimcima na društvenim mrežama vide se plamenovi i oblaci crnog dima koji gutaju nekoliko spratova nebodera u gradu Nanđing...Zvaničnici su rekli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.