UŽAS U TUTINU: Profesor fizičkog (65) osuđen jer je dve godine sek*ualno uznemiravao učenicu (11)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2020, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS U TUTINU: Profesor fizičkog (65) osuđen jer je dve godine sek*ualno uznemiravao učenicu (11)

Viši sud u Novom Pazaru osudio je Osmana A. (65), nastavnika fizičkog u Osnovnoj školi u Tutinu, na 18 meseci zatvora zbog seksualnog napastvovanja trinaestogodišnje učenice.

On je u pritvoru od januara prošle godine, kada ga je policija uhapsila, a po prijavi devojčice da ju je silovao. U kaznu će mu biti uračunato i vreme provedeno u pritvoru.

Prema nezvaničnim informacijama, seksualno uznemiravanje devojčice je počelo još u petom razredu, kada je imala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samo 11 godina, i to neprimerenim dodirivanjem prilikom izvođenja vežbi na časovima fizičkog, a sve se nastavilo i u svlačionici.

Iako je tokom istrage sve upućivalo na silovanje, a Više tužilaštvo tokom suđenja pokušavalo da dokaže da je Osman A. počinio to krivično delo, Viši sud je nastavnika proglasio krivim za nedozvoljene polne radnje.

Majka i rođaci devojčice nezadovoljni su kaznom od godinu i po zatvora, a kako se radi o prvostepenoj presudi, optuženi i Više tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

- Ovo je nemoguće… Nije mi lako, volela bih da se ništa od ovoga nije desilo, ali kada je već došlo do toga, boriću se do kraja i isteraću pravdu. Žaliću se širom sveta, gde god može i da ispričam šta se desilo mom detetu, a ono nije jedino koje je ovo preživelo - kaže A.DŽ. majka devojčice.

U neverici je i deda žrtve koji smatra da bi veću kaznu dobio neko ko pregazi automobilom psa.

- Sramota. Zamislite dve godine seksualno zlostavljati devojčicu, nastavnik, i dobiti takvu kaznu. Ako me posluži zdravlje do Strazbura ću ići tražeći pravdu - poručio je Z.DŽ, deda devojčice.

Ovo je drugi slučaj seksualnog zlostavljanja učenica u Tutinu u poslednjih godinu dana.

Prošle godine Osnovni sud u Novom Pazaru nepravosnažno je osudio Refika M. (60), nastavnika srpskog jezika u Osnovnoj školi u Suvom Dolu na godinu dana zbog napastvovanja učenice u zbornici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.