UŽAS U KOTORU: Ksenija (28) plivala, a na nju je naleteo američki gliser! Hitne službe reagovale!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2018, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS U KOTORU: Ksenija (28) plivala, a na nju je naleteo američki gliser! Hitne službe reagovale!

Treća nezgoda na moru u poslednjih 15 dana

Ruskinja Ksenija Korzova (28) povređena je juče oko 11 sati u Kotoru, kada ju je, dok je plivala u moru, u mestu Prčanj, udario gliser kojim je upravljao Kotoranin (36). Do kontakta glisera koji plovi pod američkom zastavom i Korozove, koja se kupala u moru, došlo je u blizini palate Tre sorele.

Pročitajte i:

Nakon što je Ruskinju zakačio gliserom, vozač glisera ju je izvukao iz mora, doveo je do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obale i pozvao Hitnu pomoć. Ovo je treća nezgoda na moru u poslednjih 15 dana. Prethodne dve, nažalost, okončane su smrtnim posledicama.

Ruskinja koja je juče povređena nalazi se van životne opasnosti, ali je zadobila teške telesne povrede. U kotorsku bolnicu primljena je sa teškim povredama rebara i jetre, kao i sa unutrašnjim krvarenjem. Nakon ukazivanja prve pomoći, prevezena je na lečenje u Opštu bolnicu u Kotoru. Direktor te bolnice Ivan Ilić kazao je da je Ruskinja zadobila teške povrede.

- Pacijentkinja je operisana zbog krvarenja u trbuhu. Zbrinuta je i nalazi se na odeljenju intenzivne nege. Stabilnih je vitalnih funkcija -- rekao je doktor Ilić.

Na lice mesta odmah su izašli patrola pomorske policije i Inspekcija sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor, koji su uzeli izjave od svjedoka.

Od početka godine je zabeleženo 19 incidenata na moru, u kojima je smrtno stradalo sedam osoba.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.