UŽAS U BORU: Radnik pao sa šest metara visine direktno na beton, lekari mu se bore za život

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 17:08

UŽAS U BORU: Radnik pao sa šest metara visine direktno na beton, lekari mu se bore za život

Radnik V.D. (35), radnik kompanije "Srbija Ziđin Koper" teško je povređen prilikom pada sa platforme visoke šest metara.

Kako se saznaje, V.D. inače bravar u mašinskoj službi održavanja u borskoj flotaciji zajedno sa kolegama radio je na sanaciji gazišta.

Kako se saznaje u jednom trenutku mladić je propao kroz limeno gazište koje je zbog dotrajalosti u tom trenutku menjao zajedno sa još nekim kolegama iz službe. Nije bio vezan i pao je direktno na beton.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Radi se o teškim telesnim povredama opasnim po život. Pacijent je u trenutku prijema bio svestan i komunikativan i u dogovoru sa hirurgom transportovan je u Urgentni centar u Beograd sa povredama grudnog koša, pluća, rebara i butne kosti - kaže dr Goran Joksimović, direktor borske Opšte bolnice.

Kako mediji nezvanično saznaju ovom mladiću su konstatovane višestruke povrede kičme i drugih organa zbog kojih u ponedeljak nije mogao odmah da bude operisan. Hospitalizovan je na odeljenju ortopedije Kliničkog centra i očekuje ga operacija kičme.

V.D. u kompaniji "Srbija Ziđin Koper" radi već dve godine. Prilikom sanacije gazišta nije bio vezan, a šlem mu je, kažu kolege, prilikom pada pao sa glave.

Na lice mesta, u petak uveče, izašla je i policija, kao i osnovni javni tužilac. Naložen je i uviđaj koji bi trebalo da utvrdi ima li u ovom slučaju elemenata krivičnog dela.

Očekuje se da i nadležna rudarska inspekcija utvrdi ima li propusta nad sprovođenjem mera zaštite i zdravlja na radu kao i da utvrdi šta je uzrok pada ovog mladića. U kompaniji "Srbija Ziđin Koper" se nisu oglasili povodom ovog događaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.