UŽAS U BOLNICI! Majstor slučajno PRESEKAO CEV pored kiseonika i ZAPALIO pacijenta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 10:18

UŽAS U BOLNICI! Majstor slučajno PRESEKAO CEV pored kiseonika i ZAPALIO pacijenta!

Žena operisana zbog opekotina

Jedna osoba teško je povređena u bolnici u Ploeštiju kada je radnik toplana presekao cev kraj dovoda kiseonika i izazvao požar.

Radnik je juče došao da vrši radove na sistemu grejanja, a u jednom trenutku ušao je u sobu intenzivne nege u kojoj je ležala žena zavisna od kiseonika. Radnik je koristio alat za radove na cevima, došlo je do varničenja, a potom i eksplozije i požara.

- Bolnica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je angažovala i vatrogasca da bude tu tokom radova. Retoričko pitanje, ali, gde je bio taj čovek kada je radnik ušao da seče cev - rekao je direktor bolnice Bogdan Nica.

Iz grada navode da nije bila u pitanju veća eksplozija i da je u toku istraga o incidentu.

Nesrećnoj ženi su u pomoć pritrčali lekari, koji su ugasili požar koji je zahvatio krevet na kojem je ležala. Pacijentkinja (83) je sa više opekotina prebačena na drugo odeljenje, gde je i operisana. Kako se navodi, zadobila je opekotine u predelu lica i ramena.

Direktor bolnice je rekao da će biti utvrđeno ko je i kako napravio propust.

- Svi ćemo odgovarati u skladu sa našim funkcijama. Uključujući i vatrogasca koji je zaposlen u bolnici i zadužen da preventivno deluje i spreči da dođe do rizika po zdravlje pacijenata i osoblja - naveo je Nicu.

Ovo nije prvi put da se tragedija dogodi u ovoj bolnici, podsetimo, u novembru 2021. godine, kada su ovde bili smešteni kovid pacijenti izbio je požar u kojem su stradale dve osobe, a 16 je teško povređeno.

Tada je direktor Nicu rekao da se veruje da je varnicu izazvao uznemireni pacijent koji je pomerao krevet.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.