UŽAS! Nastavnik seksualno zlostavljao učenice godinama - Neke žrtve su bile mlađe od 15 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 23:36

UŽAS! Nastavnik seksualno zlostavljao učenice godinama - Neke žrtve su bile mlađe od 15 godina

Nastavnik optužen za seksualno zlostavljanje učenica, veće Županijskog suda ukinulo istražni zatvor.

Opštinsko državno tužilaštvo u Varaždinu, nakon istrage, podiglo je optužnicu protiv 43-godišnjeg nastavnika koji je godinama seksualno iskorišćavao učenice.

Neke žrtve su bile mlađe od 15 godina.

U dva navrata je imao seksualne odnose sa učenicama, a da bi ih potčinio, koristio je svoj položaj u školi.

Jednom je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << počinio razvratna dela, dok mu je na teret stavljeno ukupno devet krivičnih dela.

Optužnica tereti 43-godišnjeg okrivljenog da je navedena krivična dela od 2011. do 2016. godine počinio u Varaždinu i Puli kao zaposleni u obrazovnoj ustanovi na štetu učenica te ustanove.

Okrivljeni je bio u istražnom zatvoru, a veće Opštinskog suda u Varaždinu prihvatilo je predlog državnog tužilaštva iz optužnice i produžilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih dela.

Međutim, veće Županijskog suda u Varaždinu je, po žalbi okrivljenog, ukinulo istražni zatvor i okrivljenom izreklo mere opreza, zabranivši mu prilaženje oštećenima, zabranu uspostavljanja ili održavanja veze sa njima i zabranu obavljanja dužnosti nastavnika, saopšteno je iz DORH-a.

Za krivična dela koja mu se stavljaju na teret preti mu kazna do 10 godina zatvora.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.