UŽAS NA PUTU! Vozač sleteo u provaliju duboku preko 150 metara! Ovaj dan taj čovek treba da slavi kao drugi rođendan

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2023, 01:44

UŽAS NA PUTU! Vozač sleteo u provaliju duboku preko 150 metara! "Ovaj dan taj čovek treba da slavi kao drugi rođendan"

Jedna od najtežih akcija spasavanja

Na putu Cetinje - Kotor, u mestu Žanjev Do, došlo je do teške saobraćajne nezgode kada je muškarac iz Bjelog Polja izgubio kontrolu nad putničkim vozilom "reno klio" i sleteo u provaliju duboku preko 100 metara. Vozač je tom prilikom, samo pukom srećom uspeo sam da pozove vatrogasce-spasioce u pomoć.

- Na teren smo odmah po pozivu otišli sa tri vozila i sa pet članova službe zaštite i spašavanja. Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je teren bio veoma nepristupačan, a povređeni nije mogao tačno da nam objasni gde se tačno nalazi uložili smo velike napore kako bi ga pronašli. Automobil se nalazio u provaliji dubokoj preko 150 metara, a vozač kad smo ga pronašli bio je poprilično dezorjentisan. Ovo je jedna od naših najtežih akcija a radim preko 20 godina, ovaj dan taj čovek treba da slavi kao drugi rođendan - rekao je Miloš Ćećanović komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje.

Akcija spašavanja potrajala je duže od sat vremena, a kasnije se pridružilo još kolega, pa je ukupno njih 14 učestvovalo u izvlačenju povređenog vozača.

Nakon što su ga hrabri spasioci locirali u izvukli na sigurno ulažući ogromne i nadljudske napore, povređeni muškarac (53) prebačen je u Klinički centar u Podgorici, a prema informacijama dobijenim iz ove zdravstvene ustanove nije životno ugrožen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.