UŽAS: Dok se majka provodila sa prijateljima, njenog sina je usmrtio pas - telo pronašla pred zoru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2021, 12:32

UŽAS: Dok se majka provodila sa prijateljima, njenog sina je usmrtio pas - telo pronašla pred zoru (FOTO)

Dečak nije imao šansi.

Frenki Mek Riči (9), iz Plimuta u Engleskoj, preminuo je od gubitka krvi uzrokovanog višestrukim ugrizima mešanca američkog buldoga i staforda teškog 45 kilograma.

Pas porodičnog prijatelja usmrtio je školarca nakon što je ostao sam u kamp prikolici sa njim, ustanovljeno je istragom u aprilu 2019. godine, prenosi Mirror.

Dečak je bio na odmoru sa majkom, Tavni Vilis, i njenom prijateljicom Sejdi Toterdel, koja je iznajmila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kamp prikolicu 7. aprila. Ona je dan nakon što su Frenki i njegova majka stigli, 12. aprila, dovela psa Vinstona i svi su izašli napolje, gde su ostali do ponoći.

Kasnije su se odrasli pridružili komšijama na piću, dok je Frenki ostao sam sa Vinstonom u kamp prikolici, a majka je kasnije priznala da je bila pod uticajem alkohola i da je konzumirala kokain te večeri.

Majčina prijateljica Šeril je rekla da je Tavni nekoliko puta išla da proveri sina i da je poslednji put čula strašno vrištanje, kada je postala svesna tragedije.

- Tavni je dotrčala vrišteći i nije prestajala - rekla je Šeril.

Njen partner, Džordan, rekao je da su oni sedeli u kamp prikolici.

- Svi smo sedeli u kamp prikolici kada je Tavni izašla da proveri dečaka. Učinilo mi se da sam nešto čuo pa sam utišao muziku, ali je onda bila tišina - rekao je on.

Džordan je dodao da je, kada je čula za nesreću, Sejdi pobegla iz kampa i povela Vinstona sa sobom.

- Sećam se da je Sejdi došla do našeg karavana i rekla da će da ga odvede na uspavljivanje. Pokušala je da uvede psa u našu kamp prikolicu i sećam se da sam ga izbacio i rekao da pas neće ući ovde, i tada je jednostavno nestala, a niko nije znao kuda je otišla - rekao je on.

Hitne službe bile su upozorene nešto pre 5.00 časova ujutro, 13. aprila nakon što se Tavni vratila u kamp prikolicu i zatekla svog sina kako leži na podu prekriven krvlju.

Hitna pomoć je stigla i pokušali su sa reanimacijom, ali je Frenki proglašen mrtvim u 5.35 časova.

Doktorka Debora Kuk rekla je da je dečak preminuo od gubitka krvi uzrokovanog višestrukim ujedima psa.

- Koncentracija povreda glave i vrata u karakteristična je za ponašanje pasa u napadu - rekla je doktorka.

Činilo se da je Frenki zadobio odbrambene rane, pa je moguće da je pokušao da se odbrani od napada, dodala je ona.

Dečak je rođen sa urođenim srčanim oboljenjem i prepisan mu je varfarin za razređivanje krvi, ali to nije bio uzrok njegove smrti.

- Povrede su bile tako razorne i tako opsežne da bi svako, dete ili odrasla osoba, umro od gubitka krvi. Čak i da se to dogodilo ispred ulaznih vrata velike bolnice, sumnjam da je Frenki mogao da preživi - rekla je Kuk.

Majka dečaka i vlasnica psa su kasnije ispitani i uhapšeni, a istraga se nastavlja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.