UŽAS! Bulmastif IZUJEDAO DETE (6), a kad je rođak hteo da mu pomogne SKOČIO I NA NJEGA

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 08:25

UŽAS! Bulmastif IZUJEDAO DETE (6), a kad je rođak hteo da mu pomogne SKOČIO I NA NJEGA

Šestogodišnja devojčica iz Australije povređena je i u ozbiljnom stanju u bolnici nakon što ju je izujedao bulmastif.

Pas je skočio i odvukao devojčicu sa ograde na kojoj je sedela u dvorištu kuće u Vudridžu kod Brizbejna u ponedeljak oko 16.30. Devojčica je pretrpela povrede abdomena, grudi i ramena i prevezena je u Dečju bolnicu Kvinslend, gde je u ozbiljnom, ali stabilnom stanju, kako su rekli zdravstveni zvaničnici “Dejli meju” u utorak.

U bolnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je i 20-godišnji rođak koji je povređen u pokušaju da spase devojčicu od psa. On je preskočio ogradu da joj pomogne i pretrpeo povrede na nogama. U stabilnom je stanju.

Vlasti su zatvorile psa nakon napada.

"Dejli mejl" navodi da je ovo drugi napad psa iste rase tokom uskršnjeg vikenda u zemlji, nakon što je medicinskoj sestri, starosti oko 60 godina, bulmastif odgrizao uvo u Melburnu u nedelju. Hirurzi nisu uspeli da joj ponovo prišiju uvo – dobiće prostetičko - ali je žena u stabilnom je stanju.

Vlasnica psa je rekla da ne zna šta je izazvalo napad “inače simpatičnog psa”. Vlasti su ga zatvorile i očekuje se da će ga uspavati.

Do napada je, kako piše “Dejli mejl”, došlo uprkos stalnim pozivima da se zabrane opasne rase pasa, nakon niza napada tokom godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.