UVODE NAJSTROŽIJU MOGUĆU KAZNU ZA PEDOFILE Vlasti se oglasile: Kontroverzno, ali želimo da pošaljemo poruku

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 11:11

UVODE NAJSTROŽIJU MOGUĆU KAZNU ZA PEDOFILE Vlasti se oglasile: "Kontroverzno, ali želimo da pošaljemo poruku"

Neuobičajen predlog

Kazahstan bi prema novom nacrtu zakona mogao početi sa hirurškim odstranjivanjem genitalija najgorim prestupnicima pedofilima.

To je najavljeno nakon pritužbi zastupnika da sistem hemijske kastracije, jedan od najstrožih na svetu, ne odvraća počinitelje se*sualnih prestupnika nad decom.

Elnur Beisenbaev, zastupnik i izvršni sekretar vladajuće stranke Amanat, rekao je da je vlada ‘beskičmenjačka‘ i da ugađa pedofilima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer nije insistirala na ‘hirurškoj kastraciji‘.

Nažalost, se*sualni zločini protiv dece događaju se sve češće‘, rekao je, sugerišući da hemijska kastracija - koja smanjuje muški libido ubrizgavanjem antiandrogenih lekova - nije učinkovita.

- Puštanjem silovatelja na slobodu dopuštamo mu da ponovi prestup - dodao je.

Erkezan Nurmakan (5) namamljena je u kuću pedofila nakon što joj je ponudio novac za sladoled.

Ubica Saidolim Gajibnazarov (48), koji je ranije osuđivan, osuđen je na doživotni zatvor i hemijsku kastraciju.

- Vlada kaže da naš amandman za hiruršku kastraciju pedofila krši ljudska prava - rekao je zastupnik, otac četvoro djece, koji namerava da nastavi da vrši pritisak za novi zakon.

- Ne predlažemo da se to primenjuje na sve pedofile, ali bismo sudovima hteli da damo mogućnost hirurške kastracije.

- Naša vlast pokazuje svoju nepostojanost neodobravanjem hirurške kastracije, kao da kršimo prava pedofila, jer pedofili su ljudska bića. Verujem da nisu ljudska bića.

Govorio je o još jednom slučaju gde je otac iz Almatija koji je dve godine silovao svoju kćer dobio samo 20 godina zatvora.

- Ovo je besmislica. Kriminalci poput njega trebali bi da se suoče sa doživotnom robijom i medicinskom kastracijom. Ovo (hirurška kastracija) je preventivna mera. Šalje poruku svim pedofilima i drugim kriminalcima slične vrste, da će ovaj odvratni zločin rezultovati fizičkom kastracijom po sudskom nalogu - rekao je.

Kazahstan već nekoliko godina sprovodi program prisilne kastracije za pedofile.

Izvor: Srbija Danas/Jutarnji.hr/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.