UVEK NA VISINI ZADATKA: Herojska 63. padobranska brigada postala još moćnija (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 11:15

UVEK NA VISINI ZADATKA: Herojska 63. padobranska brigada postala još moćnija (VIDEO)

Analiza rada 63. padobranske brigade koje naoružanje koristi i koliko je brigada popunjena profesionalnim pripadnicima i vojnicima na služenju dobrovoljnog vojnog roka.

Specijalne jedinice nikada se nisu merile po broju sa klasičnim pešadijskim ili motorizovanim brigadama.

One su se nazivale brigadama, ali im je brojčana vrednost manja u odnosu na druge jedinice kopnene vojske, što ne znači da im je manja borbena vrednost.

Naprotiv upravo zbog odabranih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljudi, specijalne opreme, specijalnog načina dejstva i izvršavanja zadataka, njihova sposobnost i efikasnost je veoma velika.

Na nedavnoj obuci pripadnika profesionalnog sastava 63. padobranske brigade i vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka u toj jedinici, prikazano je pakovanje padobrana, priprema za skok i klasični i specijalni padobranski desant, zatim napad na zaposednuti objekat, kao i obuka u borenju i veranju.

Više o 63. padobranskoj brigadi pogledajte u video klipu na kanalu Šilja Pluton:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.