UTS apeluje na poštovanje pravosudnih profesija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2019, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UTS apeluje na poštovanje pravosudnih profesija

Udruženje tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije (UTS) osudilo je danas napad na Aleksandra Kuzmanovića iz Smedereva, koji je noćas pretučen u Smederevskoj Palanci i apelovalo na medije i javne ličnosti da u svojim saopštenjima i izjavama poštuju pravosudne profesije.

Ovo strukovno udruženje navodi da je napad na zamenika javnog tužioca iz Smedereva poslednji u nizu učestalih napada na tužioce sudije i advokate, te da ima bojazan da su napadi "rezultat neprimerenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javnog diskursa o ulozi sudija, tužilaca i advokata u demoktratskom društvu".

"Bezbednost kolega, koji štite poštovanje prava građana u sudskim i svim ostalim postupcima je preduslov za bezbednost društva u celini i vladavinu prava. Napadi na ljude koji se suprotstavljaju kriminalu u državi nosi sa sobom izuzetno ozbiljnu poruku za sve njene građane", piše u saopštenju UTS.

Kuzmanović je sinoć pretučen, u restoranu u Smederevskoj Palanci, gde je bio sa sinom, a napadač je uhapšen.

Muškarac je prema pisanju medija, najpre počeo da ga vređa, a potom je prišao stolu i dva puta udario Kuzmanovića, koji je pao sa stolice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.