UTOPLITE VAŠEG KUĆNOG LJUBIMCA

Izvor: Kurir, 04.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UTOPLITE VAŠEG KUĆNOG LJUBIMCA

Ako primetite da je vašem psu napolju hladno, obucite mu kaputić koji će ga zaštititi od zime, a time i od upale grla, angine, problema sa želucem. Pas kome je hladno ponaša se kao i čovek - drhti, skuplja se i uvlači u sebe. Na zimi su posebno osetljivi stariji psi, a najgore su stalne i nagle promene temperature, koje mogu uzrokovati šok i smetnje na srcu. Zato kada izlazite s psom iz dobro zagrejanog stana ili kuće, nemojte ga izvesti pravo na hladnoću.

Zastanite malo u hodniku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gde je temperatura nekoliko stepeni niža nego u stanu, zatim ostanite malo u natkrivenom delu dvorišta i tek nakon toga pustite ga na sneg. Ako se pas pokvasi, obavezno ga obrišite. Ukoliko vaš ljubimac ima osetljivu kožu, pre izlaska na sneg i led psu namažite šape masnom kremom, nemojte mu dozvoliti da jede sneg jer to može uzrokovati želudačne tegobe. Zimi mu je potrebno više hrane jer se na hladnoći kalorije brže troše. Nakon obroka ostavite psa makar dva sata da se odmori, a tek posle toga ga možete pustiti napolje i nikada ne ostavljate njegovu posudicu s vodom na otvorenom jer zbog jako hladne vode može dobiti proliv ili povraćanje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.