USVOJITELJI IZ PAKLA UNAKAZILI DEČAKA (5) OD BATINA! Toliko su ga tukli da su mu uništili mozak, jadno dete preminulo ubrzo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2023, 07:34

USVOJITELJI IZ PAKLA UNAKAZILI DEČAKA (5) OD BATINA! Toliko su ga tukli da su mu uništili mozak, jadno dete preminulo ubrzo!

Užas kakav se ne pamti

Loren (34) i Džejkob (33) Maloberti, službenik Državnog popravnog centra Fejet u Pensilvaniji, optuženi su da su nasilno zlostavljali Lendona (5), nanevši mu udarac tupim predmetom na glavu i vrat. Policija je ispitala par nakon što su doneli dečaka u nesvesnom stanju u bolnicu 30. januara, tvrdeći da je mališan "kunjao zbog kovida od mesec dana ranije".

Bolničko osoblje tvrdilo je da Loren nije pokazala da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je slučaj hitan kad su došli i par je čekao čitav dan nakon što su navodno naneli povrede detetu da bi dobio medicinsku pažnju u Grinsburgu u Pensilvaniji, piše "Dejli mejl".

Svega dva dana nakon što su optuženi da su pretukli dete toliko da je pretrpelo tri krvarenja na mozgu, Loren je otvorila stranicu na "GoFundMe" inicijalno tražeći pomoć za sudske, a potom za troškove sahrane. Lendon je umro 7. februara.

Na stranici, koja je otad ugašena, prikupljeno je oko 5.300 dolara.

- Tragedija je pogodila našu porodicu kad je naš dragoceni mali dečak prestao da reaguje. Otrčala sam sa njim u hitnu gde su ga intubirali i od tada je u nesvesnom stanju. Ishod ne izgleda dobro - navela je Loren na stranici.

- Dok smo bili u bolnici oduzeli su nam roditeljska prava do istrage. Očajna sam. Očajni smo. Oboje trebamo dobre advokate. Moja deca su moj svet. Svaka mala pomoć doprineće dok prolazimo sada kroz život sa našom novom neizvesnošću. Pomozite nam da se borimo, ne mogu da živim bez naše dece. Već gubim mog dečaka - navela je ona.

Kasnije je dodala da moraju da se pripreme za "najnezamisliviji ishod" i da joj se srce "lomi na milion delića".

Ali, iako su na društvenim mrežama izgledali kao brižni roditelji, policija je rekla da su malom Lendonu naneli tako teške povrede da dečak nije mogao da stoji, jede ili pije. Lekari u bolnici su rekli da je roditelji trebalo prvo da pozovu hitnu pomoć, jer je Lendonov mozak bio "uništen" u napadu.

Policija je rekla da je Lendon imao više modrica po telu, da nije mogao sam da diše i da je imao povrede glave u skladu sa teškim zlostavljanjem deteta. Jedan lekar je zlostavljanje opisao kao "mučenje". Policija je ispitala njegovu braću i sestre koji su rekli da je majka tukla Lendona jer "nije naučio svoju lekciju".

Naveli su da ga je Loren udarala otvorenim dlanom, drvenom kašikom ili raspršivačem. U krivičnoj tužbi protiv para, koji ima još petoro druge dece, navodi se da je Loren bila "sve bešnja" na Lendona kad ga je tukla i da je drugu decu slala na sprat.

Braća i sestre su rekli da su ga čuli kako plače a bivše Lorenine kolege su rekle da je ona "mrzila" dečaka i da ga je bilo "teško voleti". Kad ju je policija ispitivala, Loren je više puta promenila svoju priču dok je Džejkob rekao policiji da je bio bolestan.

Mrtvozornik okruga Alegeni zaključio je da je način smrti dečaka bilo ubistvo. Džejkob je optužen po jednoj tački optužnice za trećestepeno ubistvo, ugrožavanje dobrobiti deteta i krivičnu zaveru, kao i dve tačke nasilnog napada na dete. Loren je suočena sa istim optužnicama i dodatno jedna tačka za prvostepeno ubistvo.

Tužiteljka okruga Vestmorland Nikol Zikareli rekla je da je ostalih petoro dece oduzeto paru i da su na bezbednom. Nije rečeno da li se moglo uraditi više da se spreči da oni usvoje Lendona, čija je biološka majka Keti Šefler rekla policiji da nije videla znakove zlostavljanja do aprila 2022, kad joj Loren više nije dala da viđa Lendona.

Rekla je da joj je Loren rekla da je dečak "bio loš" i da joj nije odgovorila kad je tražila da vidi svog sina za praznike. Loren i Džejkob su u okružnom zatvoru bez kaucije. Pojaviće se na sudu 8. avgusta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.