USTOLIČEN NOVI BEOGRADSKI NADBISKUP: Hočevar predao pastirski štap Ladislavu Nemetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2022, 15:22

USTOLIČEN NOVI BEOGRADSKI NADBISKUP: Hočevar predao pastirski štap Ladislavu Nemetu

Novi nadbiskup i mitropolit Ladislav Nemet biće sedmi nadbiskup Beogradske nadbiskupije u njenoj 98 godina dugoj istoriji

Novi nadbiskup Ladislav Nemet ustoličen je u Katedrali uznesenja blažene Marije u Beogradu, a ustoličenju je pored predstavnika rimokatoličke crkve i vernika, prisustvovao i partrijar Spske pravoslavne crkve Porfirije.

Ustoličenje je počelo molitvom i obraćanjem dosadašnjeg nadbiskupa Stanislava Hočevara koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozvao sve okupljene da prigrle novog nadbiskupa.

Nadbiskup Hočevar predao je biskupski pastirski štap Nemetu, čime mu je zvanično predao tron Beogradske nadbiskupije.

Novi nadbiskup i mitropolit Ladislav Nemet biće sedmi nadbiskup Beogradske nadbiskupije u njenoj 98 godina dugoj istoriji.

Rodom je iz Odžaka i ima 66 godina. Školovao se u Subotici u biskupskom semeništu "Paulinum", u Poljskoj je završio studije filozofije i teologije, a u Rimu je doktorirao dogmatiku na Papskom Gregorijanskom univerzitetu.

Nadbiskup Nemet govori mađarski, srpski, engleski, nemački, poljski, italijanski i hrvatski.

Nadbiskup Stanislav Hočevar otišao u penziju nakon 22 godine službe na tronu beogradske nadbiskupije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustoličenje novog beogradski nadbiskup Nemeta: 'Hrišćensko srce Evrope kuca u Beogradu'

Izvor: Beta, 10.Dec.2022

Dosadašnji zrenjaninski biskup Ladislav Nemet ustoličen je danas na svečanoj misi za novog beogradskog nadbiskupa.Pastirski štap predao mu je, u Katedrali Uznesenja blažene djevice Marije, u Beogradu Stanislav Hočevar, koji je vodio ovu nadbiskupiju više od 20 godina, do odlaska u penziju."Želimo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.