UST osudilo napade na zamenicu javnog tužioca u Novom Sadu VIDEO

Izvor: B92, 02.Avg.2021, 23:46

UST osudilo napade na zamenicu javnog tužioca u Novom Sadu VIDEO

Beograd -- Udruženje sudija i tužilaca osudilo je napad učesnika protesta "Pravda za Ninu", na Svetlanu Benišek Suvajdžić, zamenicu javnog tužioca u OJT u Novom Sadu.

Ovo strukovno udruženje smatra da tragični dogadjaji u saobraćaju, nisu i ne mogu da budu izgovor za pritisak na pravosuđe i ugrožavanje sigurnosti nosilaca javnotužilačkih funkcija.

U saopštenju se navodi da je nerazuvenja pojedinih pravnih instituta i kaznene politike suda često bio povod >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za iskazivanje nezadovoljstva građana, ali da ukoliko osumnjičenom nije određen pritvor ne znači da on neće odgovarati.

Udruženje je saopštilo da je njihova koleginica pretrpela strašne uvrede, a deo prisutnih je pokušao fizički da se obračuna sa njom, samo zato što je tužilac.

Inače, protest "Pravda za Ninu" organizuju porodica i prijatelji devojke koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, jer su nezadovoljni načinom na koji se vodi istraga.

Opširnije u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.