USPRS traži prijem kod Ružića zbog korone i finansija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2022, 15:27

USPRS traži prijem kod Ružića zbog korone i finansija

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila je danas hitan prijem kod resornog ministra Branka Ružića, zbog kako su naveli, sve teže epidemiološke situacije i "mogućeg raspada obrazovnog sistema zbog razboljevanja nastavnika".

Prosvetari od Vlade Srbije i resornog Ministarstva traže i da se u budžetu planira veće izdvajanje za prosvetu, odnosno još 12 odsto povećanja u rebalansu budžeta za 2022, kao i da se isplata ličnih primanja u prosvetnom sistemu izjednači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa zdravstvom.

Zahtev je i da se isplati 35.000 dinara za sedam Svetosavskih nagrada od 2016. do 2022. godine, te isplata 20.000 dinara do kraja marta zaposlenima u prosvetnom sistemu, na, kako navode, ime duga.

Među zahtevima su i korigovanje koeficijenata nenastavnom osoblju sa četvrtim i petim stepenom, te plaćanje angažovanja i putnih troškova članovima u radnim podgrupama.

Prosvetari od Ministarstva traže i hitan dogovor o isplati dugovanja zaposlenima koji su radili sa učenicima po IOP programima, kao i dogovor oko isplate toplog obroka i regresa za sve zaposlene.

Iz Unije sindikata ističu da očekuju zvanične i konkretne pregovore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikat traži razgovor sa ministrom zbog problema u prosveti

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2022

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila je danas prijem kod ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja "zbog više problema", uključujući i materijalne.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.