USPRS: Povećati broj odeljenja s produženim boravkom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2021, 11:59

USPRS: Povećati broj odeljenja s produženim boravkom

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila je danas da se od 1.septembra u školama poveća broj odeljenja s produženim boravkom za učenike do 12 godina, a čija su oba roditelja radno angažovana.

Takođe, Unija predlaže da se zaposli još učitelja za te poslove i da se smanji broj učenika u odeljenjima.

U saopštenju Unije navodi se da je za pohvalu inicijativa ministra Branka Ružića da škole vode obrazovno-vaspitnu brigu i nadzor i o učenicima do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 12 godina, odnosno do 5. razreda osnovne škole.

''Upućujemo mu podršku, s nadom da će s reči preći na dela i da će škole od 1. septembra imati njegovo odobrenje za otvaranje odeljenja produženog boravka, shodno broju zainteresovanih učenika uzrasta do 12 godina, čija su oba roditelja radno angažovana'', stoji u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sindikat: Povećati broj odeljenja produženog boravka

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2021

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila je danas da se od 1. septembra u školama poveća broj odeljenja produženog boravka za učenike do 12 godina, a čija su oba roditelja radno angažovana...Takođe, Unija predlaže da se zaposli još učitelja za te poslove i da se smanji broj učenika...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.