USKORO SPORAZUM O SARADNJI TUŽILAŠTAVA BIH I SRBIJE

Izvor: Kurir, 11.Maj.2011, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO SPORAZUM O SARADNJI TUŽILAŠTAVA BIH I SRBIJE

SARAJEVO - Ministarstvo pravde BiH dalo je saglasnost da bude potpisan sporazum između BiH i Srbije o saradnji tužilaštava dveju država, potvrdila je Marina Bakić, portparolka Ministarstva pravde BiH.

Ona je navela da bi sporazum trebalo da bude sličan onom koji je Srbija ranije potpisala sa Hrvatskom i Crnom Gorom, a odnosi se na ustupanje dokaza, kao i moguća rešenja za problem dupliranja procesa.

Bruno Vekarić, portparol Tužilaštva za ratne zločine Srbije, naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je da je saglasnost na potpisivanje sporazuma dalo i Ministarstvo pravde Srbije, čime su stvoreni svi uslovi da bude potpisan taj sporazum koji će biti veoma značajan za regionalnu saradnju.

Prije oko mjesec dana održan je sastanak radnih grupa Srbije i BiH u Sarajevu na kojem su dogovarani detalji sporazuma.

Sporazum donosi i određena rješenja za probleme u vezi sa dupliranim procesima koji se vode u tužilaštvima BiH i Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.