USKORO POČINJE NAPLATA! Nema više BESPLATNOG ULAZA! Ako želite da UĐETE U OVAJ GRAD, platićete čak 10 EVRA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2019, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO POČINJE NAPLATA! Nema više BESPLATNOG ULAZA! Ako želite da UĐETE U OVAJ GRAD, platićete čak 10 EVRA!

Grad Venecija planira da od jula ove godine počne da naplaćuje "ulaznicu" za istorijski centar grada svim posetiocima, tačnije taksu u iznosu od 2,5 do 10 evra, (od 300 do 1200 dinara) kako bi ograničio masovni turizam koji "guši grad".

Mera, koja se uvodi u okviru italijanskog zakona o finansijama, a koja je definitivno izglasana u subotu, predviđa da Venecija počne da naplaćuje boravišne takse, čiji će iznos zavisiti od sezone, svim posetiocima, bilo da provode noć >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u gradu ili samo prolaze kroz njega, prenosi sajt 20 minuta.

Takva mera već postoji na Lampeduzi i još nekim ostrvima.

Prema prvim procenama, te takse bi mogle da donesu Veneciji do 50 miliona evra godišnje.

Gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro nedavno je poručio da će novim zakonom o budžetu gradskim vlastima biti odobrena naplata pristupa istorijskom centru grada svim posetiocima, a ne samo onima koji dolaze na noćenje.

Brunjaro je na Tviteru saopštio da će takse biti proširene na svakoga ko stiže u grad kako bi "nam bilo omogućeno bolje održavanje grada i čistoće u njemu" i kako bi "omogućili građanima Venecije da žive sa više pristojnosti", preneo je AP.

Svake godine Veneciju poseti oko 25 miliona ljudi, od kojih oko jedna petina provede noć u istorijskom centru.

Posetiocima koji dolaze da prenoće trenutno se naplaćuje mala suma za jednu noć, navodi agencija.

Brunjaro je kazao da su troškove čišćenja i održavanja grada do sada plaćali samo građani Venecije.

DESET DOMAĆIH I JEDNA KINESKA "ZVER" Vojska Srbije je u 2018. godini dobila REKORDNO NAORUŽANJE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poznate cene ulaznica za istorijski centar grada Venecije

Izvor: Blic, 02.Jan.2019

Grad Venecija planira da od jula ove godine počne da naplaćuje "ulaznicu" za istorijski centar grada svim posetiocima, tačnije taksu u iznosu od 2,5 do 10 evra, kako bi ograničio masovni turizam koji "guši grad".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.