USKORO KROV

Izvor: Kurir, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO KROV

Istaknuta prva rang lista za završene stanove iz programa socijalnog stanovanja, ključevi će biti uručeni po objavljivanju konačnog spiska

ČAČAK - Deo izbeglog i prognanog stanovništva i Čačani koji nemaju rešeno stambeno pitanje za mesec dana će, posredstvom programa socijalnog stanovanja SIRP, dobiti krov nad glavom. Na oglasnoj tabli SO Čačak danas je istaknuta prva rang lista, a ključevi 76 jednosobnih, jednoiposobnih i dvosobnih stanova budućim stanarima biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uručeni po objavljivanju konačnog spiska, koji će uslediti po isteku zakonskog roka za žalbe.

Direktor Stambene agencije opštine Čačak Brankica Jelić kaže da je lista budućih stanara sačinjena prema jedinstvenim kriterijumima koje je propisao UN Habitat.

- Na konkurs su prispele 162 kompletne prijave. Bodovani su uslovi stanovanja, porodični status, pri čemu prednost imaju samohrani roditelji i dužina izbegličkog, odnosno podstanarskog staža, što je dokazivano uverenjem o prebivalištu i izjavama dva svedoka - rekla je Jelićeva. Ona je kazala da će konačne liste biti razdvojene, pa će izbeglima i raseljenima biti dodeljen 61 stan, a stambeno neobezbeđenom lokalnom stanovništvu 15. Sa rang-listom biće istaknuta i obrazloženja odluke komisije, a kandidati nezadovoljni tom odlukom prigovor mogu da podnesu Stambenoj agenciji u roku od osam dana od dana njenog objavljivanja.

Program socijalnog stanovanja SIRP rađen je u Čačku i još sedam gradova u Srbiji posredstvom organizacije UN Habitat, sredstvima vlade Italije, a zemljište i infrastrukturu obezbedile su opštine.

Za celokupan program u Srbiji izdvojeno je 15 miliona evra, od čega za stanove u Čačku 1,3 miliona. Svi stanovi su vlasništvo opštinske stambene agencije, a opštinski upravni odbor za sprovođenje SIRP odlučio je da stanari plaćaju ekonomsku stanarinu u iznosu od 1,59 evra po kvadratnom metru stambene površine. Taj novac će delom biti usmeravan na vraćanje donacije u Republički fond za izgradnju, dok je drugi deo namenjen održavanju stanova, što je obaveza opštinske stambene agencije. Ugovori će se potpisivati na tri godine, uz mogućnost da budu obnavljani ukoliko stanar to želi i ispunjava uslove.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.