Izvor: B92, 06.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO IZMENA ZAKONA O EKSPROPRIJACIJI

Beograd -- Pomocnik republickog ministra energetike Vojislav Krstic najavio je da ce uskoro biti izvrsena izmena Zakona o eksproprijaciji kako bi bio ubrzan proces otkupa zemljista oko povrsinskih kopova uglja.

Krstic je za B92 rekao da je neophodna ubrzana eksproprijacija, jer je proteklih 10 godina taj proces bio prakticno zaustavljen. "Mi smo obezbedili dovoljno sredstava, a izmenama i dopunama zakona o eksproprijaciji predvidjeno je obestecenje svih po trzisnim principima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Krstic. "U ovoj godini moramo da angazujemo oko 600 miliona dinara za eksproprijaciju zemljista u 'Kolubari' i 'Kostolcu'. Taj novac smo obezbedili, ali je problem je u tome sto se na terenu ta eksproprijacija ne odvija u skladu s potrebama zbog toga sto je zakonska regulativa u toj oblasti zastarela. Zbog toga smo mi dali nacrt zakona cime cemo spreciti zloupotrebu i obezbediti obestecenje prema trzisnim osnovama", izjavio je Krstic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.