USKORO HAPŠENJE BIVŠEG MINISTRA VLADE SRBIJE

Izvor: Kurir, 01.Apr.2011, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO HAPŠENJE BIVŠEG MINISTRA VLADE SRBIJE

BEOGRAD - Dolijaće krupna zverka! Jednom bivšem ministru uveliko se sprema hapšenje zbog „domaćinskog odnosa“ prema državi tokom ministrovanja. Policija već nekoliko meseci detaljno češlja sve poslove u kojima se našao ovaj političar i prikupila je dovoljno materijala da protiv njega podnese krivičnu prijavu.

BEOGRAD - Dolijaće krupna zverka!

Jednom bivšem ministru uveliko se sprema hapšenje zbog „domaćinskog odnosa“ prema državi tokom ministrovanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Policija već nekoliko meseci detaljno češlja sve poslove u kojima se našao ovaj političar i prikupila je dovoljno materijala da protiv njega podnese krivičnu prijavu.

- Taj nekadašnji ministar se u javnosti već duže vremena pominje u vezi sa raznim malverzacijama pa je bilo i očekivano da to dobije epilog pred Tužilaštvom za organizovani kriminal. Naša je obaveza da uhapsimo sve koji su na bilo koji način oštetili državu i građane Srbije i mi ćemo to i učiniti. Pored toga što je to naša dužnost, i partneri iz Evropske unije u svim razgovorima sa zvaničnicima naglašavaju obavezu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Oni to stalno potenciraju i bez te borbe nema nam ulaska u EU - otkrio je za Kurir izvor blizak istrazi. On je insistirao da se ime bivšeg ministra još ne otkriva kako on ne bi napustio zemlju ili na bilo koji način pokušao da izbegne pravdu.

Kako to rade u okruženju

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader uhapšen je u decembru prošle godine u austrijskom gradu Salcburgu po međunarodnoj poternici zbog sumnje da je umešan u aferu „Hipo“.

Nekadašnji ministar pravde Republike Srpske Suad Filipović uhapšen je u oktobru 2010. zbog sumnje da je deo organizovane kriminalne grupe koja je otela banjalučkog biznismena Stanislava Koljančića.

Prvo hapšenje posle 12 godina

Hapšenje nekadašnjeg srpskog ministra biće prvo još od vremena vladavine Slobodana Miloševića. Podsetimo, Milošević je uhapsio i osudio više svojih ministara (Sava Vlajković, Velimir Mihajlović...), a u toj akciji umalo se iza brave nije našao i tada aktuelni premijer Radoman Božović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.