Izvor: B92, 14.Jun.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO EKSHUMACIJE NOVIH MASOVNIH GROBNICA U BATAJNICI

Beograd -- Nacelnik Uprave kriminalisticke policije MUP-a Srbije, Dragan Karleusa, izjavio je u petak za Radio B92 da uskoro pocinju ekshumacije na novim, do skoro neotkrivenim lokacijama u Batajnici gde se pretpostavlja da se nalaze tela kosovskih Albanaca pobijenih tokom kosovskog konflikta. Karleusa nije mogao da precizira na koliko lokacija ce patolozi raditi, dodajuci da je za to nadlezan istrazni sudija Milan Dilparic.

U poslednjem izvestaju londonskog Instituta za rat i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mir, takodje pise da se, navodno, vlasti u Srbiji spremaju da pocnu sa ekshumacijom cetiri nove masovne grobnice. Pozivajuci se na izvore iz sudstva, Institut navodi da se za tri grobnice se veruje da su locirane u Batajnici, dok se cetvrta nalazi blizu Vranja. Izvor Instituta da je tu sahranjeno izmedju 400 i 500 ljudi, te da su inostrani donatori obezbedili sredstva za ekshumaciju.

Podsecamo, prve masovne grobnice u Batajnici otkrivene su pre godinu dana, da bi javnost uskoro saznala i za jos dve lokacije, jednu u Petrovom Selu u istocnoj Srbiji i u jezeru hidro-elektrane Perucac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.