USAMLJENO STAJALIŠTE Novo oglašavanje Abasa: Palestinski predsednik za sve krivi Izrael, ponudio REŠENJE koje svet ne podržava

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 18:27

USAMLJENO STAJALIŠTE Novo oglašavanje Abasa: Palestinski predsednik za sve krivi Izrael, ponudio REŠENJE koje svet ne podržava

Palestinski predsednik, Mahmud Abas, razgovarao sa predsednikom Alžira.

Palestinski predsednik Mahmud Abas izjavio je danas da je jedino političko rešenje za deeskalaciju sukoba u regionu Pojasa Gaze, ''okončanje izraelske okupacije Palestine''.

On je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Alžira Abdelmadžidom Tebunom, rekao da je potrebno da se radi sa svim stranama kako bi se zaustavila agresija Izraela.

- Uspostavljanje bezbednosti i mira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u regionu zahteva okončanje okupacije zemlje Palestine, sa Jerusalimom kao glavnim gradom - rekao je Abas, prenosi agencija WAFA.

Predsednik je zahvalio na čvrstoj poziciji Alžira u podršci "pravednoj palestinskoj stvari".

Alžirski predsednik je istakao da ta zemlja stoji uz palestinski narod da ostvari svoja legitimna prava, kao i da ulaže sve napore i uspostavlja kontakte sa svim međunarodnim i regionalnim akterima kako bi zaustavila tekuću eskalaciju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.