Izvor: B92, 11.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USAID POKLANJA OPREMU ZA STEDNJU STRUJE

Beograd -- Americki ambasador Vilijam Montgomeri i republicki ministar za rudarstvo i energetiku Goran Novakovic potpisali su u cetvrtak memorandum kojim je predvidjeno da se za 5 opstina u Srbiji obezbedi energetski efikasna oprema u vrednosti milion dolara. Memorandum su potpisali i direktor Americke agencije za obnovu i razvoj Dzejms Stivens i gradonacelnici 5 gradova u Srbiji za koje je ova oprema obezbedjena: Kragijevca, Krusevca, Novog Pazara, Subotice i Zrenjanina. Oprema ce biti ugradjena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u po jednu gradsku skupstinu, gradsku bolnicu, centar za starije osobe, zdravstvenu stanicu i u 6 skola. Stivens je novinarima rekao da je ovo samo deo mnogo veceg projekta od 5 miliona dolara, koji je osmisljen za stednju elektricne energije. "Mi smo cvrsto opredeljeni da podrzimo Ministarsvo energetike, u tom smislu nastavljamo saradnju", rekao je Stivens i istakao da ce ugradnja ove opreme doneti ustedu 300.000 dolara godisnje.

Montgomeri je istakao da postoje 3 razloga za relaizaciju ovog projekta: "Prvi je da pokazemo podrsku jugoslovenskom narodu u teskim trenucima tranzicije, drugi da pruzimo podrsku gradonacelnicima da poboljsaju uslove za svoje gradove i treci da pokazemo da stednja moze mnogo da doprinese da se rese problemi s kojima se Jugoslavija sada suocava".

Ministar Novakvic je izrazio zahvalnost za realizaciju ovakvog projekta i ocenio da je on vazan da gradjani shvate koliko je vazno da se stedi.

Medijsku kampanju za stednju energije republickog Ministarstva za energetiku osmislila je marketing-ekipa RTV B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.