UREDNIK RTS OPSOVAO RISTIČEVIĆA!

Izvor: Kurir, 04.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UREDNIK RTS OPSOVAO RISTIČEVIĆA!

BEOGRAD - Lider Narodne seljačke stranke (NSS) i predsednički kandidat Marijan Rističević tvrdi za Kurir da mu je juče jedan od urednika RTS opsovao majku nakon što je zatražio objašnjenje od te televizijske kuće zašto ne prate njegove predizborne aktivnosti!

Rističević kaže da i inače ima ozbiljne pritužbe na rad Javnog servisa, ali da je juče kap prelila čašu, jer se ekipa RTS koja je prethodno potvrdila svoj dolazak na predizborni skup u Rumi, uopšte nije pojavila. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Revoltiran time, lider NSS je po završetku skupa pozvao RTS da vidi o čemu je reč.

- Najpre se javio ženski glas, a potom i osoba koja se predstavila kao urednik. Kada sam im skrenuo pažnju da nije fer to što se Boris Tadić u Dnevniku vrti po tri puta, primetio sam negodovanje. Onda sam ih upozorio da je RTS javni servis i da ću, pošto nas diskriminišu i zaobilaze, pozvati seljake da prestanu da plaćaju pretplatu. Nakon toga taj urednik mi je opsovao majku seljačku i zalupio slušalicu! - ljutito prepričava Rističević jučerašnji incident.

On je ubeđen da su ga "sigurno prethodno prisluškivali", saznali o čemu želi da govori na skupu i da im to jednostavno nije odgovaralo.

- Znam zašto RTS favorizuje Tadića, koji samo što ne iskače iz goveđe paštete. Puštaju samo ono što je za njih zgodno, a ono što ja pričam im ne odgovara. Kad neko seljaku upadne na posed, on ga dočeka s motkom, pa je normalno da predsednik države upotrebi vojsku ako mu neko napada zemlju. Poznajući ovog našeg, on ni Beograd ne bi odbranio. Meni za ove dole neće trebati vojska, dovoljno je da im pošaljem navijače Partizana i Zvezde - otkriva Rističević svoju strategiju za rešavanje kosovskog problema.

Kurir je juče kontaktirao i sa RTS, gde nam je rečeno da je suludo to što Rističević priča.

- Rističević nije kontaktirao ni sa kim od nas, već nam je telefonirala neka žena iz njegovog izbornog štaba. Javio joj se urednik Deska, koga je jedino pitala da li imamo dopisništvo u Rumi, i to je sve. Niko nikoga nije psovao, razgovarali su sasvim korektno. Naravno da ćemo pratiti i predizborne Rističevićeve aktivnosti, kao i svakog drugog kandidata - kažu u RTS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.