Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 17:59

UPUĆENA PROTESTNA NOTA HRVATIMA! Vlasti NAJOŠTRIJE osudile paljene lutke sa likom Vučića: "Skandalozni čin širenja mržnje"

Oglasio se Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije je danas osudio incident paljenja lutke sa likom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u naselju Kaštel Stari u Hrvatskoj i dodao da je tim povodom je upućena protestna nota Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu.

On je ocenio da je to apsolutno neprihvatljiv čin, koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sveobuhvatne saradnje naših država.

- Najoštrije osuđujem incident koji se dogodio 13. februara 2024. godine, tokom tradicionalne karnevalske povorke, u naselju Kaštel Stari u Republici Hrvatskoj. Ovim skandaloznim činom širenja mržnje šalje se poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusedskih odnosa, miru i stabilnosti u regionu, i direktno i ozbiljno narušava odnose dveju zemalja - naveo je on u saopštenju.

Podsećamo, sramna manifestacija održana je juče u Kaštelima u Splitsko-dalmatinskoj županiji u Hrvatskoj, kada su učesnici maskenbala posle defilea spalili lutke sa likovima predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Kako prenose hrvatski mediji, na 211. Karnevalu u Kaštelanima su za sve prošlogodišnje nedaće krivi su srpski i ruski predsednik, te su učesnici zapalili figure sa njihovim likovima.

Da skandal bude veći, hrvatski Indeks.hr objavio je tekst sa naslovom "Prepoznajete li koga su Kaštelani zapalili?"

Navode da su Vučić i Putin sedeli na magarcima, a onda oduševljeno likuju da su "nestali u plamenu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.