UPUĆEN POSEBAN APEL ZA CELO DRUŠTVO: Krivica i sramota - brojne organizacije stale uz Milenu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 17:53

UPUĆEN POSEBAN APEL ZA CELO DRUŠTVO: "Krivica i sramota" - brojne organizacije stale uz Milenu

Uz Milenu su stale brojne organizacije i pojedinci

Glumici Mileni Radulović koja je optužila Miroslava Aleksića, vlasnika škole glume za silovanje ali i još četiri ženske osobe koje su pohađale istu školu, podršku su pružile Žene u crnom, zbog hrabrosti koje su pokazale, kako navode i poručuju da je najvažnije progovoriti o zločinima prema ženama koje, kako ističu, ne okružuje samo ćutanje, nego i krivica i sramota.

- Odgovornost je društva da ih sluša, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čuje i razume, da im pruži sav mogući prostor koji im je potreban, a odgovornost medija da o onome što se njima desilo ne izveštavaju na tabloidan način, jer na taj način obezvređuju njihovu preživljenu patnju - piše u saopštenju.

Sigurna kuća podržava Milenu Radulović, i sve ostale koje su preživele nasilje od Miroslava Mike Aleksića uz očekivanje da će on biti adekvatno kažnjen, jer, kako je navedeno u saopštenju koje je potpisala koordinatorka Vesna Stanojević, njegovo ponašanje je nešto što je slično ponašanju mnogih nasilnika u Srbiji koji koriste moć i mogućnost da iskorišćavaju devojke i žene, a da godinama prolaze nekažnjeno.

- Smatramo da sličnih Miroslavu Miki Aleksiću u Srbiji ima mnogo, kao što smo i imali priliku da čujemo, i priliku da se kroz dugogodišnji rad sretnemo sa takvim slučajevima - saopštila je Sigurna kuća.

Inicijativa žena Srbije podržala je mladu Milenu Radulović i poručila joj da će u svakom trenutku stati uz nju u njenoj hrabroj borbi da prijavi težak zločin i nasilnika izvede pred lice pravde, a od nadležnih organa zatražila da u najkraćem roku preduzmu sve potrebne mere kako bi se ispitali navodi svih žrtava.

- Svojim postupkom dala je snagu i drugim ženama da istupe i ne dozvole da i dalje budu žrtve čoveka, koji je na najgori način zloupotrebio njihovo poverenje - navela je Inicijativa u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.