UPSS analiziralo izveštaj o poslovanju JKP Toplana (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Okt.2015, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPSS analiziralo izveštaj o poslovanju JKP Toplana (VIDEO)

Povodom izveštaja o poslovanju JKP ‘’Toplana’’ Udruženje predsednika skupština stanara donelo je zaključak da se rukovodstvo ovog preduzeća ponaša nedomaćinski, da nema nikakvih ulaganja u održavanje sistema, kao i da više cene grejanja služe da pokriju nesposobnost poslovodstva.
Na osnovu analize izveštaja o poslovanju JKP ‘’Toplana’’ Niš, koji je Udruženje predsednika skupština stanara tražilo od rukovodstva ovog preduzeća, iz udruženja smatraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << postoji nekoliko razloga zbog kojih je fiksni deo grejanja neopravdano visok. Među glavnim razlozima je, kako navode u saopštenju, enormno veliki broj zaposlenih u JKP ‘’Toplana’’ Niš, nesrazmerno potrebama preduzeća i enormno visoka primanja zaposlenih, znatno veća od proseka plata u Nišu;
Veliki troškovi kamata na tekuće kredite i velike kamate koje se plaćaju Jugoros-gasu, po osnovu neplaćanja i neblagovremenog plaćanja računa.
Neosnovano i nesavesno obezvređivanje potraživanja u iznosu od 234 miliona dinara, koje pada na teret korisnika.
Neopravdano visoki troškovi usluge JKP ‘’Objedinjena naplata’’, koji takodje padaju na teret korisnika.
Izveštaj prema mišljenju udruženja pokazuje da se u ovom preduzeću vodi neprofesionalna politika poslovanja, da svi parametri godinama unazad konstantno opadaju, a da samo raste broj zaposlenih i visina primanja. Takođe se u saopštenju navodi i da se već dugo ne ulaže u održavanje sistema, da su zaduženja preduzeća sve veća dok se dugovi prebacuju na teret korisnika. Udruženje zaključuje i da je posledica enormno povišenih cena i nizak nivo naplate računa od fizičkih i pravnih lica. Najzad, Udruženje predsednika skupština stanara i vlasnika privatnih zgrada smatraj da uje neophodno postaviti menadžment koji će poslovati po profesionalnim kriterijumima.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.