UPOZORENJE! UPALJEN METEO ALARM: U ovim delovima Srbije moguća oluja - budite na oprezu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2023, 07:48

UPOZORENJE! UPALJEN METEO ALARM: U ovim delovima Srbije moguća oluja - budite na oprezu

Zna se kada se vraćaju tropski dani.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i iznad većeg dela zemlje suvo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Od sredine dana u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije očekuje se kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura če se kretati od 16 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do 20 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i suvo. Dvaće slab i umeren vetar severozapadni. Najniža temperatura će biti oko 19 stepeni, a najviša dnevna oko 31 stepena.

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

- U ponedelјak, a posebno u utorak, ponovo veoma toplo sa maksimalnim temperaturama u utorak u većini mesta od 36 do 39 °C - navodi se u upozorenju RHMZ.

Žuti meteo alarm upaljen je danas zbog grmljavine i ekstremno visoke temperature, u Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM, a to znači da je vreme potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objavio je RHMZ.

U ponedeljak sunčano i ponovo jaka vrućina. Popodne lokalni razvojoblaka koji dolaze sa zapada. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak oko normale i u padu. Minimalna temperatura od 16°C do 22°C, a maksimalna od 34°C na severu do 38°C na jugu Srbije. Uveče suvo.

U utorak na jugu Srbije ekstremna vrućina i temperatura čak do 42°C, ali će na severu Vojvodine biti desetak stepeni niža, malo iznad 30°C. Između utorka i srede treba očekivati jače lokalne pljuskove i nepogode, a u sredu sledi osveženje prema današnjoj prognozi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.