UPOZORENJE - SRBIJI SE CRNO PIŠE: Temperature u debelom minusu, a meteorolozi najavljuju NOVI ŠOK! Spremite se...

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2024, 19:59

UPOZORENJE - SRBIJI SE CRNO PIŠE: Temperature u debelom minusu, a meteorolozi najavljuju NOVI ŠOK! Spremite se...

Danas je najhladnije u Beogradu i na severoistoku Srbije.

I današnji dan doneo je Srbiji veoma hladno vreme. Najhladnije je u Beogradu i na severoistoku Srbije sa -6°C, a toplije je čak i na planinama. Razlog je temperaturna inverzija, odnosno pojava da temperatura vazduha umesto da opada, raste sa visinom. U tom sloju javlja se i magla, dok je iznad tog sloja vedro, zbog čega je magla u nizijama i kotlinama, a vedro u brdsko-planinskim predelima.

Vedro je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i na severu Vojvodine, na istoku Srbije i na krajnjem jugu Srbije, uz temperature do 4°C.

Slično vreme očekuje se i tokom večeri i noći.

Hladno vreme zadržaće se do nedelje. Ujutro se očekuje umeren i jak mraz. Temperatura i do -10°C, lokalno i niže, a tokom dana u pojedinim predelima i dalje ispod 0°C, a na istoku će biti do 4°C.

Inače, ledeni dan je termin u meteorologiji koja označava da temperatura tokom celog dana iznosi ispod 0°C.

U subotu se u oblasti Homolja i na planinama istočne Srbije očekuje i pojava provejavanja slabog snega.

U nedelju tokom dana sunčano i toplije vreme, uz maksimalne temperature od 2 do 8°C, u Beogradu do 5°C.

Nakon veoma hladne ove sedmice i vremena u skladu sa kalendarom, početak sledeće sedmice doneće prodor toplog fronta i blago otopljnje, ali i padavine. Očekuju se kiša u nižim, sneg na višim predelima, a u početku susnežice i ledene kiše može biti ponegde u nižim predelima, zbog toga što će podloga i niži sloj atmosfere i dalje biti hladniji od vazdušne mase iznad i one koja bude dolazila sa zapada i jugozapada.

Dakle, uslediće postepeni porast temperature vazduha, da bi potom usledio oko 17-18. januara usledilo osetnije otopljenje, uz temperature do 15°C.

Postepeno zahlađenje prema trenutnim prognozama usledilo bi kako bude odmicala treća dekada januara.

Srbija Danas/Telegraf

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.