UPOZORENJE: Očekuje se POLA METRA snega!

Izvor: Mondo, 15.Dec.2018, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE: Očekuje se POLA METRA snega!

U većem delu Srbije do kraja dana i u toku noći očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 20 do 50 centimetara, dok će u Banatu biti i veći.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

U upozorenju objavljenom na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, na severu, zapadu i jugozapadu Srbije do kraja dana i u toku noći očekuje se stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 20 do 50 centimetara.

U centralnim i istočnim krajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbije danas posle podne i uveče očekuje se pojačanje padavina, a u toku noći, sutra ujutro i pre podne stvaranje snežnog pokrivača ukupne visine od 20 do 40 centimetara.

Na jugu, jugoistoku i Timočkoj Krajini kiša će se ponegde lediti na tlu uz stvaranje poledice.

Duvaće slab i umeren vetar, u donjem Podunavlju i južnom Banatu povremeno jak, južni i jugoistočni, krajem dana u slabljenju.

Novi Sad zavejan, više od 30 cm snega

Jutarnja temperatura kretaće se od minus dva do jedan a najviša dnevna od nula do četiri stepena Celzijusa.

Vozači, stiže prava zima na puteve širom zemlje

U Beogradu će biti oblačno i hladno, povremeno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Duvaće slab i umeren vetar, jugoistočni.

Prevrnuo se autobus s putnicima iz Beograda, ima mrtvih

 Jutarnja temperatura biće oko minus jedan a najviša dnevna oko jedan stepen Celzijusa.

Očekivana biometeorološka situacija i dalјe će nepovolјno uticati na većinu hroničnih bolesnika, a posebna opreznost savetuje se reumatičarima i osobama sa srčanim obolјenjima.

Tipične meteoropatske reakcije mogu biti izražene u jakoj formi.

Zbog najavljenih padavina vozačima u svim delovima Srbije savetuje se poseban oprez u vožni, pogotovo zbog pojave kiše koja će se lediti pri tlu i stvaranja poledice.

Tokom noći zatvoren je put Iriški venac.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.