UPOZORENJE DOKTORA: Preti nam epidemija malih boginja, rubeola i drugih bolesti, a evo ŠTA JE RAZLOG

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE DOKTORA: Preti nam epidemija malih boginja, rubeola i drugih bolesti, a evo ŠTA JE RAZLOG

On je dodao i da se ozbiljno povećava rizik i od pojave difterije.

Rezultati sprovedene imunizacije na teritorije Beograda u 2019. su takvi da za narednih nekoliko godina bi mogli da očekujemo epidemije zaušaka, malih boginja i rubeole, ukoliko se ne vrati obuhvat sa MMR na nivo od 2018. godine.

Obuhvat vakcinacijom MMR vakcinom protiv malih boginja, zauški i rubeole, ponovo se u toku prošle godine smanjio, i ukoliko ponovo ne krene uzlaznom putanjom Srbija bi opet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogla da se suoči sa epidemijama ovih bolesti.

Na ovo je na društvenoj mreži Fejsbuk upozorio primarijus dr Predrag Kon, epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, pozivajući se na podatke o vakcinaciji u srpskoj prestonici.

- Rezultati sprovedene imunizacije na teritoriji Beograda u 2019. su takvi da bismo u narednih nekoliko godina mogli da očekujemo epidemije zaušaka, malih boginja i rubeole, ukoliko se ne vrati obuhvat sa MMR na nivo od 2018. godine - naveo je dr Kon.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.