UPOZORENJE: Crveni meteoalarm u Srbiji!

Izvor: Mondo, 09.Nov.2016, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE: Crveni meteoalarm u Srbiji!

U južnim i jugoistočnim krajevima Srbije se i danas pre podne očekuje oko 30 milimetara novih padavina, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Reke u Tutinu su ponovo u porastu, dok meštani saniraju štetu koju je poplava nanela u utorak, u Sjenici se reke povlače, a u Novom Pazaru je stanje normalizovano, dok je jugozapadu Srbije i dalje na snazi crveni meteoalarm zbog najavljenih obilnih padavina, preneo je RTS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
U kruševačkom kraju situacija je stabilizovana. U Prokuplju na snazi vanredna situacija.

Od jutros je u Tutinu nivo reka u porastu zbog velike količine padavina tokom noći. Reka Vidrenjak se u toj opštini juče izlila i napravila veliku štetu, pa meštani pokušavaju da saniraju štetu.

Prema prognozi, u Srbiji će danas biti oblačno sa kišom, a u višim planinskim predelima kiša ce preći u susnežicu i sneg.

U Paraćinu pripravnost zbog kiše

Štab za vanredne situacija opštine Paraćin zbog najavljenih padavina naložio je do 10. novembra pripravnost javnih komunalnih preduzeća, dežurstva komunalnih inspektora i policije na ovom području. Paraćin je u maju 2014. godine doživeo katastrofalnu poplavu, izlivanjem reke Crnice, a Svilajnac reke Resave. Prema izveštaju RHMZ Crnica i Resava su "u umernom i većem porastu sa dostizanjem granice redovne odbrane od poplava".

Temperatura će biti bez većeg kolebanja, u intervalu od pet do 10 stepeni.

Više padavina očekuje se u prvoj polovini dana i to na jugu i jugoistoku zemlje, oko 30 mm. Od sredine dana slabljenje i prestanak padavina prvo na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim predelima. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni, na istoku povremeno jak.

Potop u Sjenici, vanredna situacija u Prokuplju!

U Beogradu će biti oblačno, hladno, ujutru i pre podne sa kišom, sredinom dana prestanak padavina. Vetar slab i umeren, severozapadni i zapadni. Temperatura bez većeg kolebanja, oko 7 stepeni.

Prema izgledima vremana za narednih sedam dana, do 16. novembra, biće umereno do znatno oblačno, u većini dana povremeno sa kišom, u višim planinskim predelima sa susnežicom i snegom.

Temperatura će biti malo ispod i oko prosečnih vrednosti, od ponedeljka kratkotrajni porast.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

RHMZ UPOZORAVA I danas obilne padavine

Izvor: Blic, 09.Nov.2016

Republički hidrometeorloški zavod izdao je u upozorenje da će u Srbiji do sutra biti obilnih padavina i da se danas pre podne u južnim i jugoistočnim krajevima očekuje oko 30 mm novih padavina...Prema prognozi, u Srbiji će danas biti oblačno sa kišom, a u višim planinskim predelima kiša ce...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.