UPERILI PRSTOM U MINSK! Poljska najavila DRASTIČNE MERE - Belorusiji preti zatvaranje granica

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 18:55

UPERILI PRSTOM U MINSK! Poljska najavila DRASTIČNE MERE - Belorusiji preti zatvaranje granica

Poljska premijer Mateuš Moravjecki izjavio je danas da postoji mogućnost da Varšava zatvori sve preostale granične prelaze sa Belorusijom nakon što je ranije donela odluku da zatvori prelaz Bobrovniki.

Poljski ministar unutrašnjih poslova Mariuš Kaminski objavio je juče da će saobraćaj na prelazu Bobrovniki na poljsko-beloruskoj granici od danas biti suspendovan "u interesu državne bezbednosti".

- Kada su u pitanju postupci Belorusije, ne odbacujemo mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatvaranja graničnih prelaza sa tom zemljom - naglasio je Moravjecki.

Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije kritikovalo je planirano zatvaranje prelaza kao "nehumano" i štetno po poslovanje, posebno za evropske prevoznike i građane. Minsk je poslao protest Poljskoj zbog zatvaranja prelaza, pišu RIA Novosti.

Moravjecki je naglasioo da je granični prelaz Bobrovniki zatvoren zbog postupaka Belorusije i razlog je napeta situacija koja je nastala zbog dela Minska.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.