UPALIO SE CRVENI ALARM: Opasno odmeravanje snaga, američki bombarderi lete prema Persijskom zalivu, Iran spremno čeka

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 15:23

UPALIO SE CRVENI ALARM: Opasno odmeravanje snaga, američki bombarderi lete prema Persijskom zalivu, Iran spremno čeka

Poslednjih nekoliko dana tenzije su posebno porasle

Prema pisanju izraelskih medija, dva američka bombardera B-52 primečena su danas kako preleću Izrael i kreću se prema Persijskom zalivu.

Mediji ističu da je ovo već peti put u poslednjih nekoliko meseci kako američka ovog tipa preleće Izrael i ide prema Zalivu.

Situacija je napetija nakon izveštaja "Foks Njuza" u kome se navodi da su dve iranske rakete pale u krugu od gotovo 160 km od američkog nosača >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << aviona "Nimitz" u Indijskom okeanu.

U tom izveštaju se tvrdi da je jedna od balističkih projektila sletela u krugu od 30 km od samog nosača. Navedeno je da američke snage nisu u opasnosti.

Iran još uvek nije komentarisao navode da su njihove balističke rakete sletele u neposrednoj blizini nosača "Nimitz" u Indijskom okeanu.

Podsetimo, Iranska revolucionarna garda poslednjih nekoliko dana pokazala je ozbiljnu moć svoje flote kada je izvršila niz uspešnih manevara u Zalivu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.