UOČILI NEOBIČNE AKTIVNOSTI VAGNERA: Američki obaveštajci otkrili da je oružana pobuna bila unapred pripemljena

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 21:19

UOČILI NEOBIČNE AKTIVNOSTI VAGNERA: Američki obaveštajci otkrili da je oružana pobuna bila unapred pripemljena

Američki zvaničnici bili su zatečeni brzinom kojom se ova situacija odvijala

Zvaničnici američkih obaveštajnih službi rekli su za CNN da je šef grupe Vagner, Jevgenij Prigožin, već neko vreme planirao ozbiljno da izazove ruski vojni vrh.

Obaveštajci su ranije ove nedelje informisali čelnike Kongresa o neobičnim aktivnostima grupe Vagner, koja je počela da gomila opremu u blizini Rusije.

Jedan od zvaničnika veruje da su Prigožinove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tvrdnje o nedostatku oružja zapravo bile prevara, odnosno, da se radilo o svojevrsnoj pripremi temelja za rušenje vojnog vrha.

Izvor je naveo za CNN kako američki obaveštajci smatraju da je samo pitanje vremena kada će Prigožin preduzeti dramatičan potez protiv ruskog vojnog vođstva.

Kako je CNN ranije pisao, američki zvaničnici bili su zatečeni brzinom kojom se ova situacija odvijala, neki su otkazali planirana međunarodna putovanja i sazvali hitne sastanke u vladi.

Sve o oružanoj pobuni u Rusiji pročitajte OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.