UNS poziva Vladu Srbije da konačno reši status Tanjuga

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS poziva Vladu Srbije da konačno reši status Tanjuga

Udruženje novinara Srbije (UNS) još jedanput poziva Vladu Srbije da konačno reši status bivše državne novinske agencije Tanjug.

Netačno preneta izjava člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića je još jedan ozbiljan povod da se razmotri predlog UNS-a i Ministarstva kulture i informisanja da Tanjug postane javni servis, navodi se u saopštenju.

UNS podseća da je država dozvolila da Tanjug funkcioniše kao novinska agencija, iako je Odluku o pravnim posledicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prestanka rada nacionalne novinske agencije Vlada donela pre više od dve godine.

UNS ističe da je u takvim okolnostima nemoguće obezbediti funkcionisanje novinske agencije koja je u prošlosti u značajnoj meri bila primer poštovanja visokih profesionalnih standarda i imala međunarodni ugled.

Kako je navedeno u saopštenju UNS smatra da je Vlada odgovorna za nepotrebno urušavanje takve reputacije i poziva je da bez odlaganja omogući zakonit rad ove agencije, uz uslov da ne narušava konkurenciju na tržištu agencijskih usluga.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.