UNS: U prvoj polovini godini tabloidima 233.000 evra za medijske projekte

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: U prvoj polovini godini tabloidima 233.000 evra za medijske projekte

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je na konkursima za projektno sufinansiranje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja u prvoj polovini godine dodeljeno više od 27 miliona dinara medijima koji su u prošloj godini "drastično kršili novinarski kodeks".

Kako navodi UNS, taj novac je dodeljen listovima i portalima Alo, Srpski telegraf, Informer i Srbija danas.

"Monitoringom Saveta za štampu od avgusta do kraja prošle godine u listovima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Alo, Srpski telegraf, Kurir i Informer zabeleženo je oko 3.000 prekršaja Kodeksa novinara Srbije. Osim njih, portali ePodunavlje, eVršac i ePančevo dobili su više od 9,5 miliona dinara, iako prethodne godine nisu pravdali projekte", naveo je UNS.

To novinarsko udruženje je dodalo da je konkurs Grada Beograda jedan od drastičnih primera na kojem su ove godine tabloidi dobili ukupno 12,5 miliona dinara, zbog čega se UNS odrekao novca dobijenog na konkursu.

"Pravilnikom o sufinansiranju medijskih projekata propisano je da komisije prilikom dodele novca moraju da vode računa da li su u prethodnoj godini mediji koji konkurišu kršili zakon i novinarski kodeks", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.