Izvor: Beta, 29.Mar.2023, 18:23

UNS: Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da utvrdi ko preti smrću novinarki Žaklini ...

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da utvrdi ko stoji iza pretnji upućenih putem društvenih mreža novinarki televizije N1 Žaklini Tatalović.Udruženje je saopštilo da su sa profila "Alma Begović" i "Sabo Zoltan", novinarki N1 pre nekoliko dana upućene pretnje smrću i uvrede na račun njenog rada."UNS osuđuje preteće poruke koje je novinarka N1 Žaklina Tatalović dobila preko društvenih mreža i traži da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal otkrije ko stoji iza zastrašivanja i uvreda novinarke i pokrene postupak protiv osoba koje stoje iza pretnji", stoji u saopštenju.Iz udruženja su naveli i da je novinarka N1 policiji prijavila da joj je prećeno smrću.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novinarka Žaklina Tatalović dobila pretnje smrću, UNS traži da se nađu počinioci

Izvor: Radio 021, 30.Mar.2023, 07:43

Udruženje novinara Srbije pozvalo je Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da utvrdi ko stoji iza pretnji upućenih preko društvenih mreža novinarki N1 Žaklini Tatalović.

Nastavak na Radio 021...

POKS: Podržavamo zahtev UNS-a da se pronađe osoba koja je pretila smrću Žaklini Tatalović

Izvor: Danas, 30.Mar.2023

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) podržao je danas zahtev Udruženja novinara Srbije (UNS) da policija hitno pronađe osobe koje su pretile smrću novinarki Žaklini Tatalović.

Nastavak na Danas...

Novinarska mreža Zapadnog Balkana osudila pretnje novinarki N1 Žaklini Tatalović

Izvor: Beta, 30.Mar.2023

Novinarska mreža SafeJournalists, koja okuplja više od 8.200 medijskih profesionalaca na Zapadnom Balkanu, osudila je danas pretnje koje je preko društvenih mreža dobila novinarka N1 Žaklina Tatalović i pozvala nadležne institucije u Srbiji da pronađu, procesuiraju i kazne odgovorne."Na ovaj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.